ЧУДО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА: Сторија за чудесно избавување од сигурна смрт

Веста за чудесното избавување од смрт на наредникот на грчките воени сили Василики Плексида беше широко опфатена од медиумите во Грција. Ова чудо се случи на 19 април 2017 година, кога 26-годишната Василики Плексида и нејзиниот тим спроведуваа рутински патролен лет во планинските предели на северна Грција. Прочитај повеќе

Чудо на Св. Спиридон Чудотворец

Чудо на Св. Спиридон во храмот во Каристос, Грција 1930 г.

Празникот на св. Спиридон особено свечено се слави од страна на Вистинските Православни Христијани, бидејќи на тој ден новокалендарците го слават римо-католичкиот Божиќ. Во Грција на овој ден често може да се видат литии од старокалендарците кои по улиците на селата и градовите ја носат иконата на св. Спиридон за да им покажат на новокалендарците дека тој ден според православниот календар не се слави Божиќ. Пред нас е сведоштвото за едно чудо на св. Спиридон кое многу новокалендарци преобрати во Вистински Православни Христијани. Прочитај повеќе