ХОМОСЕКСУАЛНОСТ И НАУЧНИ СТУДИИ

Дали хомосексуалците се „такви од раѓање“ и дали тоа е важно?

 

Хомосексуалните активисти често тврдат дека се родени како хомосексуалци и дека нивната сексуална ориентација е иста како што се бојата на очите и родените како левичари. Трој Пери, поранешен пентакосталец, основател на „Црква“ на метрополитански заедници на хомосексуалците, за својата хомосексуалност вели: „Јас едноставно така сум роден“. Прочитај повеќе