Св.Исаак Сирин: Поука


Човекот кој се посветил еднаш засекогаш на Бога го мине животот со спокоен ум. Без непосесивност душата не може да биде слободна од метежот на помислите; и без тишина на сетилата таа нема да го чувствува мирот на умот. Прочитај повеќе