ЧУДО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА: Сторија за чудесно избавување од сигурна смрт

Веста за чудесното избавување од смрт на наредникот на грчките воени сили Василики Плексида беше широко опфатена од медиумите во Грција. Ова чудо се случи на 19 април 2017 година, кога 26-годишната Василики Плексида и нејзиниот тим спроведуваа рутински патролен лет во планинските предели на северна Грција. Прочитај повеќе

Рождество на Пресвета Богородица

О, Пресвета Дева, Мајко на Севишниот Бог, скоропослушна застапничке за сите кои со вера кон Тебе прибегнуваат! Погледни од височините на Твоето небесно величие кон мене непотребниот кој паѓам пред Твојата икона. Брзо слушни ја смирената молитва од мене грешниот и принеси ја пред Твојот Син, умоли Го да ја осветли мојата мрачна душа со светлината на Својата Божествена благодат и да го очисти мојот ум од суетни помисли, да го смири моето страдално срце и да се исцелат моите рани, да ме вразуми за добри дела и да ме укрепи да Му служам со страв, да ми ги прости сите зли дела, да ме избави од вечните маки и да не ме лиши од Своето Небесно Царство. Прочитај повеќе