СРПСКИОТ ВЛАДИКА АНДРЕЈ ВУЈИСИЧ ПРЕМИНА ВО РИМОКАТОЛИЦИЗАМ

Во последните десетина години српските свештеници во Јужна и Северна Америка, Канада и Јужноафриканската Република, од римокатолицизам во православна вера конвертираа илјадници луѓе. Голем допринос во сето тоа даде епископот Андреј Вујисич (СПЦ). Прочитај повеќе