Мироточива икона на Св.Николај Мирликијски Чудотворец

Оваа икона замироточи на самиот ден на св.Николај Мирликијски Чудотворец на 06/19.12. 1996 год. О. Илија Вамке  е чувар на оваа мироточива икона во храмот Св. Николај Чудотворец во Невада, Лас Вегас кој е под омофорот на Блаженејшиот Димитриј, Архиепископ на Америка. Прочитај повеќе