Екуменизам – еклисиолошка ерес (23)

ШТО ВЕЛАТ КАНОНИТЕ НА СВЕТИТЕ СОБОРИ?

1257753255_2_xl 

  1. правило на Св. Апостоли

Ако некој, макар и в куќа, заедно се моли со одлачен, таквиот нека биде одлачен..

  1. правило на Св. Апостоли

Ако некој, кој се вбројува во клирот, се моли заедно со расчинет(клирик) како со клирик, и самиот нека биде расчинет. Прочитај повеќе