ЕКУМЕНИЗАМ: Цариградска патријаршија дозволи втор брак за свештенството

Свештениот Синод на Константинополската патриаршија на свештениците и ѓаконите на својата црква им разреши повторно стапување во брак во неколку случаи: ако свештеникот е вдовец или ако неговата сопруга сама заминала од него, на 3 Септември соопшти „Интерфакс“ со линк од грчката новинарска агенција за црковни вести „Ромфеа“. Прочитај повеќе