Архиепископ Аверкиј Џорданвилски: “Ако (некој) не ја послуша Црквата, нека ти биде како незнабожец и митник” (Мт. 18, 17)

 

 Овие страшни зборови на Самиот наш Господ Исус Христос ги слушнавме во Светото Евангелие што го прочитавме денес. Должни сме постојано да ги имаме на ум, но пред се – правилно да ја разбираме нината смисла и значење.

Зошто е тоа така? Прочитај повеќе