За неумесноста и недопустливоста на организирање „дочек на нова година“

Прашање: Зошто Црквата не се спротивставува на дочекот на новата година според новиот календар? Штом дојде месец декември според новиот календар, нашите руски весници веднаш почнуваат да најавуваат „дочек на нова година“, која ја организираат разните руски организации. Најавите звучат многу примамливо: детално се набројува се што ќе се случува таму, се ветува пријатна и весела атмосфера, а потоа се упатува повик до сите да дојдат. Прочитај повеќе