ИЗВЕСТУВАЊЕ

hristos-cera-jeretike

Возљубени браќа и сестри во Воскреснатиот Христос.

Уредништвото на сајтот СВЕТА РЕВНОСТ веќе подолго време активно ги следи случувањата во православниот свет по повод долго подготвуваниот „Свет и Велик Собор“ на официјалните православни помесни цркви. Ние досега намерно не објавувавме текстови и ставови околу овие случувања кои сериозно ја брануваат Христовата Црква, бидејќи чекавме официјално да започне Соборот и јавно да се соопштат официјалните одлуки, бидејќи не сакаме да подлегнеме на шпекулации и дезинформации. Соборот започна и почнаа да се објавуваат првите информации и затоа во иднина ќе објавуваме текстови околу ова прашање кое е особено важно за иднината на СВЕТОТО ПРАВОСЛАВИЕ.

Од Уредништвото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *