Преп. Серафим Платински: Во чест на св. Максим Исповедник

…Црквата Христова не знае за подобар поборник за Вистината од преподобниот Максим Исповедник, на кого, подржувачите за „црковно единство“ ги изложувале сите оние аргументи кои и денес ги изложуваат на вистинските православни христијани кога одбиваат општење со „православните“ кои го оставиле патот на побожноста и вистината. Прочитај повеќе