Прогонствата продолжуваат:Во Московска Патријаршија еден игумен е ставен под забрана за свештенодејствие поради неспомнување на патријархот Кирил

 

На 03 Јануари 2017 г. игуменот Роман Загребнев, Псковска епархија, РПЦ МП, е „ставен под забрана за свештенослужење со одземање на свештеничката и монашката облека“. Причината е неспомнувањето на патријархот Кирил и негово јавно разобличување како еретик. Прочитај повеќе