СВЕТИ ОТЧЕ ЈОВАНЕ МОЛИ СЕ ЗА НАС ГРЕШНИТЕ!

Исток и запад, север и југ, радувајте се празнувајќи го споменот на светителот и чудотворец. Небеса радувајте се, примајќи го новиот ангел, боговдахновениот молитвеник и бесребрениот пастир, благодатниот исцелител, пророк и благовесник, Јован, милостивиот наш застапник и крепкиот наш посредник на Судот.  Прочитај повеќе