Св. Теодор Студит: Поука во крстопоклона среда

Браќа и отци! Со Божја помош стигнавме и до средината на Светата Четириесетница и се радува душата на секој христијанин бидејки се приближува Светата Пасха и ни носи одмор по големите трудови и подвизи во постот. Јас ова го зборувам затоа што целиот наш минлив живот може да се спореди со Светата Четириесетница, како подготовка за идната вечната Пасха. Прочитај повеќе