Папистичка диктатура во Московска Патријаршија: „Кој не се согласува – во пензија!“

По завршувањето на празничната богослужба отслужена во чест на Раѓањето на Пресвета Богородица во Свето-Успенската соборна црква во Новоросијск, патријархот московски и на цела Русија Кирил се закани со пензионирање на сите припадници на свештенството на Руската Православна Црква – Московска Патријаршија доколку не ги исполнуваат неговите наредби. Прочитај повеќе