ЦАРИГРАДСКА ПАТРИЈАРШИЈА ИЗВРШИ „ПОГРЕБАЛНА ЦЕРЕМОНИЈА“ НА КУЧЕ

Голем скандал се случи во еден храм на Цариградска Патријаршија во Соединетите Американски Држави. Екуменизмот си го прави своето. Свештеник на Вселенската Патријаршија во Детроит изврши погребална церемонија на полициско куче. Кучето беше кремирано и неговиот прав беше положен пред иконостасот и „испратен“ со звуци на гајда. Прочитај повеќе