Раѓање на Господа и Бога и Спасителот наш Исус Христос

Кога се исполни времето Бог го испрати Својот Единороден Син (Гал. 4,4), да го спаси човечкиот род. И кога се исполнија девет месеци од благовештението кој и го соопшти архангелот Гавриил на Пресвета Дева, во Назарет, говорејќи: Радувај се благодатна!… еве ќе зачнеш и ќе родиш Син (Лк. 1, 28-31), во тоа време излезе заповед од кесарот Август да се направи попис на целиот народ во римското царство. Прочитај повеќе

Раѓање на Господа и Бога и Спасителот наш Исус Христос

Кога се исполни времето Бог го испрати Својот Единороден Син (Гал. 4,4), да го спаси човечкиот род. И кога се исполнија девет месеци од благовештението кој и го соопшти архангелот Гавриил на Пресвета Дева, во Назарет, говорејќи: Радувај се благодатна!… еве ќе зачнеш и ќе родиш Син (Лк. 1, 28-31), во тоа време излезе заповед од кесарот Август да се направи попис на целиот народ во римското царство. Прочитај повеќе

Раѓање на Господа и Бога и Спасителот наш Исус Христос

Кога се исполни времето Бог го испрати Својот Единороден Син (Гал. 4,4), да го спаси човечкиот род. И кога се исполнија девет месеци од благовештението кој и го соопшти архангелот Гавриил на Пресвета Дева, во Назарет, говорејќи: Радувај се благодатна!… еве ќе зачнеш и ќе родиш Син (Лк. 1, 28-31), во тоа време излезе заповед од кесарот Август да се направи попис на целиот народ во римското царство. Прочитај повеќе

ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Небото и земјата заедно нека се веселат со пророците, ангелите и луѓето нека торжествуваат, зашто Бог Кој се роди од Дева им се јави во тело на оние што седат во темнина и во смртна сенка. Прочитај повеќе

+ ХРИСТОС СЕ РОДИ +

“Слава на Бога во висините, а на земјата мир и меѓу луѓето добра волја” (Лк. 2, 14).

Пееја ангелите на небото, кога Синот Божји се роди во Витлеем. Прочитај повеќе