Воин на духот

spgDrY-230x300Книгата „Воин на Духот“, претставува зборник на Писма од блажениот еромонах Серафим Роуз, во кои се зборува за основите на христијанскиот, а со тоа и на монашкиот живот, за правилниот стремеж на човекот да Му угоди на Бога, за стекнувањето на Светиот Дух, Кој е критериум за сите наши дела. 

Во приложение, следува предговорот на книгата од отец Герман Подмошенски, и линк каде што ќе можете истата да ја преземите бесплатно, во целост.

Голема благодарност до преведувачот.

Книгата можете да ја превземете тука.

Преземено од pppe.mk.