Се подготвуваат прогонства на светогорските монаси „непоминајуштих“

Монасите кои што престанаа да го спомнуваат Константинополскиот Патријарх Вартоломеј, добија известување дека ќе треба да ги напуштат своите ќелии. Бројот на монасите кои што прекинаа молитвено општење со Цариградскиот Патријарх е над сто души.  Многумина од нив одбиваат да ги напуштат своите ќелии, поради што, им се заканува опасност насилно да бидат протерани, со што ќе се предизвика незадоволство во православниот свет. Поради тоа, на Света Гора настана вознемирувачка ситуација, на границата на црковни немири.

Превод: СВЕТА РЕВНОСТ.

Преземено од БОРБА ЗА ВЕРУ.  

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *