Прогонствата продолжуваат:Во Московска Патријаршија еден игумен е ставен под забрана за свештенодејствие поради неспомнување на патријархот Кирил

 

На 03 Јануари 2017 г. игуменот Роман Загребнев, Псковска епархија, РПЦ МП, е „ставен под забрана за свештенослужење со одземање на свештеничката и монашката облека“. Причината е неспомнувањето на патријархот Кирил и негово јавно разобличување како еретик. О.Роман има напишано многу книги за епархијата, за свештениците, особено за својот духовник отец Николај Гурјанов (Залитски). Го издава месечното списание „Заянский листок“.

Превод: СВЕТА РЕВНОСТ.

Преземено од интернетсобор

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *